Морква для ефективного схуднення!

Овочі корисні для фігури – це вам скаже будь-який дієтолог. Однак, що стосується коренеплодів, то з ними бажають уникнути збільшення ваги потрібно бути вкрай обережними. Цей різновид рослинних продуктів має в своєму складі достатньо крохмалю, що впливає на масу тіла далеко не позитивно. Втім, коренеплід в цьому сенсі коренеплоду ворожнечу. Ось, наприклад, морква багато жінок давно і успішно застосовують з метою позбавлення від ненависних кілограмів. Розроблено навіть особлива морквяна дієта для схуднення.

що містить?

Перш чим робити якісь об’єктивні висновки про те, чи дійсно можна використовувати морква для схуднення або це просто черговий міф, необхідно докладніше розглянути хімічну вміст ласощі.

Морква багата вуглеводами – з цим не посперечаєшся. У 100 г продукту виявлено майже 10 г цукрів. Однак крохмаль складає всього 1,43 г від зазначеної кількості, та й то разом з декстринами. Більша ж частина вуглеводів моркви – це моно- і дисахариди (4,74 г) і сахароза (3,59 г). Здавалося б, ці компоненти теж не дуже-то корисні для фігури, але тим не менше енергетична цінність продукту невелика: 41 кКал. До того ж, крім вуглеводів, коренеплід містить ще білки (0,9 г) і мізерна кількість жирів (0,2 г). Причому, корисних ненасичених жирів в моркви більше, чим шкідливих насичених.

Помаранчевий коренеплід містить клітковину, воду, різні біологічно активні та мінеральні речовини. Це лідер за вмістом бета-каротину і вітаміну А, цінне джерело з’єднань групи В, С, Е, нікотинової кислоти, філлохинону; зеаксантина, лютеїну і лікопіну, що є антиоксидантами. Вживаючи в їжу моркву, людина насичує свій організм калієм, натрієм, залізом, а також фосфором, фтором, магнієм, марганцем, кальцієм, невеликою кількістю селену, міді та цинку.

Користь для схуднення

Морква, будучи включена в раціон харчування мріють про схуднення жінок, викликає в організмі ряд позитивних процесів.

1. Очищення внутрішнього середовища тіла від шлаків і токсинів, налагодження стільця, зниження рівня «поганого» холестерину в крові. Все це морква здатна подарувати вам за рахунок наявності в її складі грубих харчових волокон. До речі, вони ж забезпечують отримання ласуном тривалого почуття ситості і зниження апетиту.
2. Прискорення обміну речовин. Процес метаболізму і схуднення – два тісно взаємопов’язані явища. Швидкий метаболізм є запорукою успішного зниження ваги.
3. Зміцнення нервової системи. Якщо ви вирішили використовувати морква для схуднення, ви зробили правильний вибір. Цей коренеплід, збагачений вітамінами групи В, калієм і магнієм, подбає про те, щоб у вас на протязі всього періоду зниження ваги було відмінний настрій, високий рівень стресостійкості і достатній запас енергії.
4. Розгладження шкіри, протидія розтяжок і обвисання тілесних покривів, що нерідко відбувається при дотриманні дієт для схуднення. За це варто сказати «спасибі» вітамінам А, Е, С і бета-каротину.

Однак пам’ятайте, що з метою схуднення краще віддавати перевагу сирої моркви. Якщо ж все-таки станете піддавати коренеплід тепловій обробці, вибирайте щадний режим. І намагайтеся їсти варену або тушковану моркву з іншими ласощами, які мають меншу калорійність і невеликий глікемічний індекс. Тоді введення продукту в щоденне меню не спричинить за собою ні виникнення нападу звірячого апетиту, ні збільшення у вазі. Це важливо, оскільки значення глікемічного індексу сирої і вареної моркви сильно різняться: 30 проти 85.

Як схуднути на моркві?

Морквяна дієта може тривати від 3-х до 10-ти днів. Все залежить від ваших особистих переваг і сили волі. Ні, вам не доведеться ласувати однієї тільки морквиною протягом усього періоду дієти, проте все ж варто бути готовою до вельми мізерного раціону. В принципі, його складе лише особливий салат, приготований з моркви та інших рослинних інгредієнтів. Причому, для використання цієї страви для схуднення протягом 3-х днів в якості заправки слід застосувати суміш масла оливи (1 ст.л.), сік одного середнього лимона і меду (1 ч.л.). 10-тидневная морквяна дієта вимагає введення в салат нежирної сметани, до того ж – перед безпосередньою подачею страви на стіл.

Як же приготувати цей спеціальний морквяний дієтичний салат для схуднення? Вам потрібно взяти 1 кг очищеної і помитий солодкої моркви, натерти її на середній терці, і до цієї кількості обробленого коренеплоду додати будь-який фрукт на вибір, порізаний на шматочки. Це може бути апельсин, грейпфрут, яблуко. Якщо плід маленький, беріть кілька штук таких фруктів для салату. Це стосується, наприклад, ківі, абрикос, слив. Після введення заправки страва потрібно гарненько перемішати і відправити в холодильник. Майте на увазі, що салат з 1 кг моркви розрахований на вживання його протягом 1 дня морквяної дієти.

Як триденна морквяна дієта, так і дієта, розрахована на 10 днів, передбачає, крім куштування салату, випивати в добу 1,5-2 л чистої столової води. Ще корисно насолоджуватися смаком несолодкого зеленого чаю (в день достатньо кілька чашок цього напою). За вечерею дозволяється випити 200 мл морквяного фрешу. Якщо вам набридне їсти салат із сирої моркви, замініть свіжий коренеплід вареним. Це не завдасть шкоди вашій фігурі, адже головна умова – поєднання піддалося тепловій обробці оранжевого овочу з іншим некалорійним рослинним продуктом – буде дотримуватися. До речі, приймати їжу вам доведеться до шести разів на день.

Вихід з дієти повинен носити поступовий характер. У наступні після закінчення методу схуднення добу з’їжте на сніданок морквяно-фруктовий салатик, випийте склянку кефіру або ряжанки; на обід до дієтичного продукту додайте пару запечених в духовці картоплин, а ввечері поласуйте ще і курячими грудками в кількості 100 г.

Результати морквяної дієти

Результати морквяної дієти перевершать всі ваші очікування: за три дні практикування такого методу зниження маси тіла ви зумієте позбутися від 3-4 ненависних кілограмів, за 10 днів – втратите 5-8 кг зайвої ваги.

Дієтичні морквяні рецепти

Чи не можете витримати морквяну дієту? Чи не турбуйтеся, а просто візьміть за правило щодня вживати крім звичної їжі приготовані на основі цього рослинного продукту низькокалорійні страви. Рано чи пізно такий підхід неодмінно дасть бажаний ефект схуднення.

сирний десерт. Знадобиться: сир знежирений – 200 г, морквяний сік – 100 мл, кисле яблуко середніх розмірів – 1 шт ,, стевія і кориця – по 1 щіпці, кілька мандаринових часточок. З’єднайте сік і сир, пропустіть суміш у блендері до отримання однорідної суміші. Яблуко натріть на середній терці, додайте отриманий продукт і стевію до сирно-морквяної масі. Знову пропустіть суміш через блендер. Готовий десерт посипте корицею, викладіть в вазочки для морозива, зверху прикрасьте шматочками цитруса.

Морквяний салат «Гострий». Склад страви: коренеплід – 0,5 кг, очищені креветки – 200 г, масло оливи – 1 ст.л., свіжовичавлений сік одного лимона, червоний мелений перець, кориця, гвоздика і корінь імбиру за смаком. Морква слід тонко нашаткувати. Морепродукт потрібно відварити і витягнути по досягненню готовності шумівкою з бульйону в глибоку тарілку. Масло потрібно налити в сковороду, трохи розігріти, ввести в нього прянощі і зняти з плити. Додайте лимонний сік. Змішайте в салатнику морква, креветки, заправте страва соусом.

Тріска, тушкована з морквою. Рибне філе – 1 кг, свіжа морква – така ж кількість, оливкова олія – ​​3 ст.л., томати – 1 кг, цибуля – півкіло, рибний бульйон – 1 л, приправа для риби – на смак. Лук поріжте чверть-кільцями, обсмажте на олії в глибокій казані. Моркву натріть, помідори поріжте великими кубиками. Додайте подрібнені овочі до цибулі. Туди ж помістіть рибу, порізану на порційні шматки. Влийте в ємність з майбутнім стравою рибний бульйон, всипте приправу. Гасіть страва приблизно 40 хвилин на маленькому вогні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code