для начинки:
приготування:
Почистити картоплю і відварити. Потім воду злити і відставити остигати. Подрібнити цибулю і підсмажити його до золотистого кольору. Трохи лука залишити, а більшу частину покласти в картоплю. Потім туди ж додати тертий сир і пом’яти все разом.
Покласти сіль, перець і подрібнений часник, перемішати (можна міксером). У велику ємність насипати борошно, зробити виїмку, покласти в неї сіль, яйця (трохи збиті) і воду (1 склянка). Добре все перемішати і замісити еластичне тісто.
При необхідності можна додати ще води. Викласти тісто на поверхню, присипану борошном і тонко розкачати. Вирізати за допомогою склянки кола, на кожен гурток покласти ложку начинки (чайну), краї тіста змастити збитим яйцем і защипати.
Варити вареники в підсоленій, киплячій воді, поки не спливуть. Потім дістати шумівкою з води і подавати вареники з сиром і картоплею разом з рештою обсмаженою цибулею, вершковим маслом або сметаною.
Приємного вам апетиту!