Великий піст: 10 актуальних, простих і дуже апетитних страв

Якщо ти дотримуєшся строгого посту – це зовсім не привід морити себе чимось сумним і несмачним – і робити пісне обличчя! Від наших страв твій лик зробиться виключно піднесеним і натхненним – і при цьому блаженно-радісним. Порадуємо ж душу з тілом – з любов’ю і зі смаком!

Гранола з медом

Інгредієнти: пара бананів, насіння (соняшнику, гарбуза), горіхи (волоські, мигдаль, фундук …), інжир, пара ложок меду.

сам процес. Плоди дрібно нарізаємо, горіхи які потрібно подрібнюємо. Все змішуємо, заливаємо медом, запиваємо молоком – і виходить супер-простий і максимально корисний сніданок!

Пісний борщ з грибами

Інгредієнти: на 300 грам квашеної капустки – стільки ж грибів (які знайшлися в лісі супермаркету), морквина, цибулина, пара ложок томатної пасти, трохи рослинного масла, кілька горошин чорного перцю, листочок лаврушки, зелень, сіль-перець.

сам процес. Нарізану картоплю ставимо варити в підсолену воду. А тим часом нарізані цибулю і моркву пасеруємо на сковорідці і прибираємо в окрему посудинку. Після цього там же обсмажуємо гриби – і приєднуємо їх до наявної зажарки. Тепер настає черга вирушати в сковорідку капусті. Тушкуємо її там з перцем-горошком і лавровим листом, плеснув туди трохи відвару від картоплі, після чого об’єднуємо з засмажкою, тушкуємо ще пару хвилин – і в каструлю. Залишилося ще хвилин 5 все це поварити, спробувати, досолити-поперчити при необхідності, посипати нарізаною зеленню, дати постояти під кришкою – і радувати себе і ближніх!

Суп-пюре з селери

Інгредієнти: на середній корінь селери – 3 невеликих картоплини, морквина, цибулина, пара зубчиків часнику, трохи рослинного масла, кріп-петрушка, сіль-перець.

сам процес. Лук з морквою нарізаємо і рум’яні на сковорідці, по шляху додаємо спочатку подрібнений часник, а потім очищений і нарізаний кубиками селеру. Ще через кілька хвилин туди ж відправляється картоха (теж нарізана, звичайно), все це поливається водою і прітушівается під кришкою хвилин 5. Тепер дістанемо вірний блендер і все це сблендім. Після чого – в каструлю, і нехай покипить ще кілька хвилин. Готово! Прикрашаємо зеленню – і радіємо смачні пісні обіду.

Розсипчаста гречана каша з грибами

Інгредієнти: на півтори склянки гречаної крупи-ядриця – пара цибулин, жменю сушених білих грибів, рослинне масло, кріп, сіль.

сам процес. Крупу заливаємо водою, засипаємо грибами – і влаштовуємо їй сильний вогонь. Коли закипить, солимо, варимо ще хвилин 10 на середньому вогні, поки не загусне, а потім ще хвилин 5-7 – на слабкому. А за цей час чистимо, ріжемо і підсмажуємо цибульку. Коли вода випарується, а каша зварилася, перемішуємо її з піджаркою, прикрашаємо зеленню і споживаємо. милостиво!

Паста з горіховим соусом

Інгредієнти: на півкілограмову пачку хорошою пасти – стакан очищених волоських горіхів, по чверті склянки вершків, оливкового масла, тертого пармезану, білого сухого вина, трохи петрушки, зубок часнику, сіль-перець.

сам процес. Пасту варимо як радять на пачці – але до стану "аль денте" (трохи недовареного), відкидаємо на друшляк, а воду поки не виливаємо. А за цей час горіхи злегка обсмажуємо в сковорідці до ненав’язливої ​​золотистого – і відправляємо в комбайн разом з сиром (його теж трохи залишаємо) і часником. Солимо-перчимо – і гарненько перемелює. Тепер змішуємо наявні рідини – і вливаємо їх туди ж, не вимикаючи комбайн. Ще трохи поколбаситься – і возз’єднується з пастою. Якщо вийшло сухувато, можна розбавити завбачливо залишеної водичкою. Посипаємо залишками пармезану – і тішимо тіло і душу!

Паштет з білої квасолі

Інгредієнти: на півбанки білої квасолі – пів-лимона, часточка часнику, оливкова олія, м’ята або інша радує зелень, можна перчик (червоний гострий або солодкий), сіль-перець.

сам процес. Квасоля відправляємо в кухонний комбайн, а за нею – вичавлену половинку лимона, збиваємо. Потім туди ж запускаємо інші інгредієнти – і продовжуємо перетворювати в однорідну масу, по шляху додаючи водички для м’якості. Пробуємо, солимо-перчимо до смаку, намазуємо на чорний хлібець або грінки, прикрашаємо зеленню і нарізаним перцем – і споживаємо з благоговінням.

апельсиновий салат

Інгредієнти: на три середніх апельсина – солодка червона цибулина, пара десятків маслин без кісточок, оливкова олія, фенхель, сіль-перець.

сам процес. Апельсинки акуратно позбавляємо від шкірки і плівок, ріжемо на дольки, так, щоб випливає сік зберегти. Лук ріжемо тонкими полуколечкамі, маслини в залежності від бажання і їх габаритів розрізаємо навпіл або залишаємо так. Тепер все об’єднуємо, солимо-перчимо, злегка поливаємо маслом і даємо подумати хвилин 10. Після чого насолоджуємося легкістю, смаком і корисністю.

Печені фаршировані яблука

Інгредієнти: на 4 невеликих яблучка – 1 апельсин, по жменьці родзинок, кураги і подрібнених волоських горіхів, трохи кориці і меду.

сам процес. Вимиті яблука позбавити від серединок, залишивши "кришечки". Сухофрукти промити, курагу дрібненько нарізати. Змішати сухофрукти з горіхами, присмачити корицею – і цією сумішшю начинити яблука, а зверху злегка полити медом. Тепер в духовку їх (де вже 180 градусів) на півгодинки – після чого полити вичавленим з апельсина соком і потомить ще хвилин 10. пахуча, зубочисткою проколюються легко? Пора, пора насолоджуватися!

Солодка печений гарбуз

Інгредієнти: на маленьку гарбуз – по ложці меду і цукру, очищені насіння і листочки м’яти для прикраси.

сам процес. Гарбуз очищаємо і нарізаємо зручними шматочками, викладаємо у форму для випічки на відповідну нагоди "підстилку". Мед розбавляємо водою до стану негустого сиропу, поливаємо їм гарбузове скибочки – і все це випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15. Потім посипаємо цукром і тримаємо ще хвилин 5. Стала м’якої? Відмінно! Прикрашаємо і уплітає!

Пісний медовий торт

Інгредієнти: на півтори склянки борошна – склянка горіхів, по півсклянки цукру, меду і рослинного масла, пара ложечок розпушувача, трохи кориці і мускатного горіха, сіль.

сам процес. Цукор розчиняємо в склянці теплої води, туди ж додаємо рослинне масло і мед, розмішуємо, щоб все добре розчинилося. Змішуємо розпушувач, борошно, сіль і приправи – і відправляємо суху суміш в рідку. Перемішуємо, додаємо борошно, гарненько вимішуємо тісто, додаємо в нього горіхи – і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, хвилин на 40. пропеклося як слід? Пора чаювати, домочадці!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code