Вербна неділя: рецепти з рибою – стиль життя

21 квітня всім, хто дотримується Великого посту, дозволяється їсти рибу, випічку і навіть випити трохи вина. записав кілька страв для святкового столу

Тамара Астапенкова17 квітня 2019 11: 564801

креветки каррі

Інгредієнти: 750 г креветок, 200 мл кокосового молока, 200 г помідорів чері, 1 невелика цибулина, 3-4 зубчики часнику, 1 перець чилі, кілька гілочок будь зелені, рослинне масло.

Спосіб приготування: креветки очистити від панцира. У глибокій сковороді розігріти трохи рослинного масла. Цибулину дрібно порубати, часник нарізати часточками. Обсмажити на олії цибулю до прозорості, додати часник. Чилі нарізати кільцями, видаливши насіння. Підсмажити. Додати креветки. Смажити, помішуючи, дві хвилини. Помідори розрізати навпіл і покласти до креветок. Смажити ще три хвилини. Влити кокосове молоко. Додати сіль, каррі. Зменшити вогонь після закипання і тушкувати близько 5-7 хвилин. Перед подачею посипати рубаною зеленню. Гарніром може бути рис, макарони або відварну картоплю.

Пиріг з рибою

Інгредієнти: 500 г філе будь-якої риби, 2 цибулини, 2-3 картоплини, сіль, чорний мелений перець, рослинне масло. Для пісного тіста: 500 г борошна, 300 мл теплої води, 6 г сухих дріжджів, 2-3 ст. л. рослинного масла, 1/2 ч. л. солі, 2 ст. л. цукру.

Спосіб приготування: в теплій воді розвести сіль, цукор і дріжджі. Дати дріжджів заробити. Всипати борошно. Краще її просіяти. Замісити тісто. Місити, поки воно не почне відходити від рук. Це хвилин 10-15. Тісто повинне вийти еластичним. Тісто покласти в миску, накрити плівкою і залишити в теплому місці, щоб воно піднялося. Картоплю почистити і нарізати слайсами, цибулю – кільцями, рибу (обсушити паперовим рушником) – на шматочки. В пиріг підійде і дрібна риба типу мойви, її можна не різати, а класти в начинку цілком. Тісто розділити на дві частини, одна більше, інша – менше. Взяти велику половину, розкачати завтовшки близько 1 см і розміром з деко або форму для запікання. Краї повинні заходити на стінки форми. Деко змастити олією, викласти шар тіста. Потім викласти картоплю, посолити і поперчити. Потім шматки риби посолити і поперчити. Зверху – кільця цибулі. Розкачати меншу половину тіста і накрити пиріг. Защипати краї, зробити посередині дірочку для виходу пари. Змастити пиріг міцним солодким чаєм. Дати постояти 15 хвилин. Розігріти духовку до 180 градусів. Випікати близько 50 хвилин. Готовий пиріг змастити олією, накрити рушником і дати постояти близько 20 хвилин.

рибна ковбаса

Інгредієнти: 400 г філе риби, 1 цибулина, 200 г батона, 2 ст. л. рослинного масла, сіль, перець.

Спосіб приготування: цибулю посікти і обсмажити на олії до золотистої скоринки. Батон замочити у воді. Пропустити через м’ясорубку рибу, віджатий хліб і обсмажену цибулю. Посолити, поперчити. Фарш добре вимішати, відбити. Сформувати ковбаску. Покласти ковбаску на тканинну серветку, зав’язати краю. Зварити в рибному бульйоні або підсоленій воді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code