Вершковий паштет з курячої печінки: рецепт простого і швидкого приготування в домашніх умовах

куряча печінка 900 г
———————-
цибуля ріпчаста 200 г
———————-
молоко 3.2% 400 мл
———————-
вершки 20% 450 мл
———————-
масло вершкове 100 г
———————-
масло рослинне 3 ст.л.
———————-
часник 1 зубчик
———————-
сіль? ч.л.
———————-
перець чорний молотий ? ч.л.
приготування:
КРОК 1
Очистити печінку від плівок, промити холодною водою, залити молоком і залишити мінімум на 30 хв
КРОК 2
Нарізати цибулю напів-кільцями і обсмажити його на суміші рослинного і 1/3 частини вершкового масла до золотистого
КРОК 3
Печінка, залиту молоком, відкинути через друшляк, щоб молоко повністю скло і викласти на сковороду до цибулі
КРОК 4
Смажити печінку з цибулею на середньому вогні 15 хв, постійно помішуючи
КРОК 5
Через 15 хв залити печінку вершками, щоб вона була майже повністю покрита і залишити на середньому вогні, періодично помішуючи, на 15-50 хв. Вершки повинні випаруватися приблизно на половину і загуснути
КРОК 6
Вимкнути вогонь, посолити і поперчити печінку за смаком, видавити зубчик часнику, все перемішати і залишити остигати
КРОК 7
Остигнула печінку разом з соусом викласти в чашу блендера, додати вершкове масло і перемолоти до стану мусу
КРОК 8
Одержаний паштет викласти в прямокутну форму (в рецепті силіконова 10х20х6 см), розрівняти поверхню, потрясти форму, щоб прибрати порожнечі і поставити для застигання в морозильник на 3 години або в холодильник на ніч
Приємного вам апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code